Bax Autoschade

Focwa Garantiebedrijf

FOCWA werd opgericht in 1936 als Federatie van Organisaties in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven. Anno nu is het een actieve ondernemersvereniging waarin drie zelfstandige verenigingen samenwerken aan de belangenbehartiging van en collectieve dienstverlening aan ondernemers in de Nederlandse carrosseriebranche. De federatie FOCWA telt zo’n 2400 aangesloten bedrijven.

De bij FOCWA aangesloten bedrijven zijn verdeeld over drie zelfstandige verenigingen: Vereniging FOCWA Schadeherstel (1400 leden, inclusief LiTe autoschadeherstel), Vereniging FOCWA Specialisten (750 leden) en CarrosserieNL (250 leden, inclusief de Aanhangwagenbouwbedrijven).
In Vereniging FOCWA Specialisten zijn zes vakgroepen ondergebracht, te weten caravan- en camperservicebedrijven, motorfietsschadeherstelbedrijven, autopoetsbedrijven, autorestauratiebedrijven, autoruitherstelbedrijven en bekleedbedrijven.
Bij het FOCWA-secretariaat in Sassenheim werken 30 medewerkers. Vereniging FOCWA Schadeherstel is ISO 9001 gecertificeerd.

Wat doet FOCWA?
Alle activiteiten van FOCWA zijn erop gericht om leden te helpen en te stimuleren het uiterste uit hun ondernemerschap te halen. Dat gebeurt via belangenbehartiging en ondersteuning op velerlei terreinen. Zoals bij sociaal-economische aangelegenheden, maar ook op gebied van techniek en innovatie, scholing en opleiding, kwaliteits- milieu- en arbozorg, individuele bedrijfsadvisering en -begeleiding, communicatie en public relations. FOCWA fungeert als een platform en kenniscentrum waar leden uit alle verenigingen voor elke vraag terecht kunnen. Daarnaast werkt FOCWA continu aan haar positionering bij consumenten én bedrijfsleven, als symbool van kwaliteit en professionaliteit. Voor bedrijven, die als FOCWA bedrijf willen (blijven) opereren, voert FOCWA een helder selectiebeleid met jaarlijkse controles.

FOCWA Adviescentrum: individuele begeleiding
Voor sommige vraagstukken is individuele begeleiding de beste oplossing. Daarom is er het FOCWA Adviescentrum, een loket voor individuele ondernemersvraagstukken, in brede zin. Leden kunnen hier terecht voor advies-, support- en administratieve diensten en krijgen vaak een volledige maatwerkoplossing. Alle relevante financiële, operationele, strategische, commerciële en juridische (fiscaal en civiel) kennis is hiervoor bij het FOCWA Adviescentrum aanwezig.

Meer informatie vindt u op www.focwa-adviescentrum.nl.